top of page

DESPRE NOI

 

Ce facem după școală? Cu cine îl lăsăm? Cum facem cu lecțiile? Apucă să-și facă toate temele? Cum compensăm ce nu face la școală? Cum îl ajutăm să fie cu adevărat pregătit pentru viitor?Toate acestea sunt întrebări pe care ni le puneam și noi în urmă cu șase ani, când fiul nostru începea clasa I. Caruselul Magic Afterschool s-a născut din dorința unor părinți ocupați de a-i oferi copilului lor o modalitate plăcută și utilă de a-și petrece timpul de după școală. Când am pornit la drum, nu am considerat că noi vom face un afterschool mai bun decât au făcut alții, dar am fost convinși că îl vom face diferit, așa cum ne doream pentru copilul nostru: un echilibru între relaxarea de după școală și fixarea cunoștințelor dobândite în timpul orelor de la școală.

Motto-ul nostru, inspirat de unul dintre cei mai reputați specialiști în educație - Sir Ken Robinson - definește felul în care noi credem ca un copil trebuie ajutat: nu să fie crescut, ci să-i fie oferite condițiile în care să crească, să se dezvolte, să se descopere.

 

Trăim într-o lume a schimbărilor rapide, în care știm deja că mare parte din meseriile de azi nu vor mai exista peste douăzeci de ani, însă vor exista altele despre care nici nu avem idee acum. De aceea, Caruselul Magic Afterschool s-a născut din acest crez al nostru: într-o astfel de lume, nu-i ajutăm cu nimic pe copiii noștri încărcându-i cu un bagaj de cunoștințe, ci oferindu-le condițiile în care își pot dezvolta abilități precum creativitate, adaptabilitate, empatie. 

Provocarea noastră este cu atât mai mare cu cât sistemul de educație actual mai are pași mari de făcut spre o astfel de viziune. Însă, trecându-ne pragul, veți avea ocazia să vă convingeți că, la Caruselul Magic Afterschool, copiii au parte de un echilibru între activitățile de studiu pentru fixarea cunoștințelor dobândite la școală și rezolvarea temelor, pe de o parte, și activități de dezvoltare personală și a creativității, pe de altă parte.

Și știm foarte bine care e provocarea cea mai mare a unui părinte: să găsească echilibrul între presiunea obligațiilor cotidiene și grija pentru copii după terminarea programului de la școală

Vă așteptăm cu drag dacă vreți să ne vizitați. Dacă nu aveți timp, ne puteți suna, ne puteți scrie pe chat sau pe Whatsapp. 

 

Claudia & Mitel Orbu

Fondatori Caruselul Magic Afterschool
 

Education Books Bookshelfs

Sunați-ne:

0726 17 41 07

bottom of page